27 juli 2009

Winst Ryanair explodeert


Ryanair heeft zijn winst in het eerste kwartaal van het boekjaar 2009-2010 zien exploderen tot 136,5 miljoen euro. Het bedrijf deed het een stuk beter dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het een winst van 21 miljoen euro noteerde.


Analisten gingen gemiddeld uit van een winst van 132 miljoen euro. De winstexplosie kwam vooral door de veel lagere brandstofkosten. Ook vervoerde de budget luchtvaartmaatschappij meer mensen. “Door onze tarieven gemiddeld 13 procent goedkoper te maken, groeide het aantal passagiers met 11 procent. Een mooie prestatie in tijden van een zware recessie. Veel van onze concurrenten snijden in het aantal vluchten en moeten toenemende verliezen rapporteren'', zei Ryanair-topman Michael O'Leary.

Ryanair heeft wel zijn eerdere winstverwachting van 200 tot 300 miljoen euro voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. O'Leary gaat er nu van uit dat de operationele winst aan de onderkant van deze voorspelling uitkomt. Dit minder positieve toekomstbeeld leidde ertoe dat de waarde van het aandeel Ryanair maandagochtend acht procent in waarde daalde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten