17 juli 2009

Low cost naar Australië

Hoewel de ticketprijzen al geruime tijd dalen, is een retourtje Australië nog vrij prijzig. Vanaf Amsterdam naar Sydney kost je namelijk zo'n €950 met Qantas, en dat is dan een aanbieding. Maar er bestaat ook een manier om low-cost van Amsterdam naar 'Down under' te vliegen.

Air Asia X vliegt je voor €370 heen en weer van Londen Stansted naar Kuala Lumpur. Deze route heb ik zelf overigens voor €250 retour gevlogen, dus het kan lonen de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Een retourtje Kuala Lumpur-Melbourne, Gold Coast of Perth kost je met dezelfde maatschappij zo'n €160. Nu moet je natuurlijk nog op Londen Stansted zien te komen, maar die route is een fluitje van een cent, aangezien zowel Easyjet als Ryanair vanaf diverse luchthavens naar de Engelse hoofdstad vliegen.

Bij Easyjet kost een retour zo'n €80 inclusief bagage. Ryanair doet het soms voor nog minder. Opgeteld ben je in dit rekenvoorbeeld inclusief luchthaventax €610 kwijt. Dat is een stuk minder dan wat je bij reguliere maatschappijen betaalt.




Natuurlijk heeft een reis als deze ook nadelen. Entertainment dien je zelf te verzorgen, ook op de lange vlucht naar Maleisië. Daarnaast moet je eventuele maaltijden zelf betalen en betaal je een flinke toeslag als je de bagagelimiet overschrijdt.

Daar staat tegenover dat je minder betaalt, maar je kunt ook zelf bepalen hoe lang je in Londen of Maleisië blijft. Er gelden geen toeslagen voor een lang verblijf dus het is uitermate geschikt voor backpackers. Zo kun je een backpacktrip door Australië combineren met een paar dagen (of langer) in Kuala Lumpur of aan de Maleisische kust. En dat is zeker de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten