24 juli 2009

Myair.com heeft €100 miljoen schuld


Passagiers die een ticket bij Myair hebben geboekt moeten snel zijn: een faillissement van de maatschappij is niet ver weg. De Italiaanse prijsvechter gaat namelijk gebukt onder een schuld van maar liefst 100 miljoen euro.


Alleen al in de eerste helft van 2009 leed het bedrijf een verlies van bijna achttien miljoen euro. Volgens Italiaanse bronnen is MyAir.com niet meer in staat om aan zijn betalingsverplichting te voldoen.


ENAC meldt dat passagiers die tickets hebben geboekt bij MyAir.com en nu niet kunnen vliegen een verzoek om schadevergoeding kunnen indienen volgens de EU-verordening 261/2004. Wanneer geen alternatieve reisoptie wordt geboden is een luchtvaartmaatschappij verplicht de ticketsom binnen zeven dagen terug te betalen.


In het geval van een faillissement dreigen passagiers hun geld kwijt te raken. Wanneer het ticket met een creditcard is afgerekend, bestaat de mogelijkheid om de betaling via de creditcardmaatschappij terug te laten draaien.


Inmiddels is bekend dat sommige MyAir.com-vluchten worden overgenomen door andere luchtvaartmaatschappijen. Zo vliegt Amsterdam Airlines zaterdag op de MyAir.com-routes Amsterdam-Rimini en Rimini-Amsterdam. De voor vrijdag geplande vlucht van MyAir.com van Schiphol naar Bari is geannuleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten