15 september 2010

Easyjet stopt vluchten vanaf Doncaster

EasyJet keert de luchthaven Doncaster Sheffield de rug toe. Het bedrijf is niet tevreden over het aantal boekingen voor de vijf routes die in april vanaf Robin Hood Airport werden gestart, zo melden Britse media. Een daarvan is de lijndienst naar Amsterdam die per 4 januari volgend jaar komt te vervallen.


De luchtvaartmaatschappij ging in het voorjaar ambitieus van start vanaf het vliegveld in Yorkshire en begon routes naar Schiphol, Barcelona, Praag, Mallorca en Faro. Ook de andere vier lijndiensten worden in de loop van de aankomende winterdienstregeling opgegeven. Daardoor komen alle vluchten van de prijsvechter in Doncaster te vervallen.

EasyJet had op de luchthaven geen vliegtuig gestationeerd, waardoor de vertrek- en aankomsttijden vooral voor zakenreizigers ongunstig waren.

Het wegvallen van de routes van easyJet betekent voor Robin Hood Airport een grote aderlating. De luchthaven houdt naast de seizoensgebonden vakantieroutes nog maar een handjevol lijndiensten over. Het bedrijf verwacht volgens de BBC dat een aantal routes van easyJet door andere maatschappijen wordt overgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten