27 september 2010

Lowcost naar.... Irak

Air Berlin begint in november met vluchten tussen Düsseldorf en de Irakese steden Arbil en Sulaymaniyah. De route naar Arbil zal één keer per week worden gevlogen, de route naar Sulaymaniyah twee keer per week. Beide steden liggen in het Koerdische deel van Irak.


Met de verbinding tussen Düsseldorf en het noordoosten van Irak richt Air Berlin zich voornamelijk op etnisch verkeer. Veel stoelen zijn dan ook al ingekocht door touroperators die op deze markt actief zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om tickets online, via een call centre of bij algemene reisbureaus te kopen, aldus de Duitse onderneming.

Oké, echt lowcost zijn de vluchten niet. Een retourtje Erbil of Sulaymaniyah kost je al snel zo'n 900 euro. Maar omdat het hier om de prijsvechter Air Berlin gaat, is het toch de moeite van het vermelden waard.

Eerder deze week kondigde Air Berlin al aan in de zomerdienstregeling volgend jaar meer te gaan vliegen tussen Düsseldorf en New York. Het aantal wekelijkse vluchten gaat omhoog van vijf naar zeven. Bovendien komt er een rechtstreekse route tussen Berlijn en New York, die vier keer per week zal worden onderhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten