7 december 2010

Vueling: 3 nieuwe routes vanaf Schiphol

De Spaanse prijsvechter Vueling opent april volgend jaar een basis'je' op Schiphol. Het bedrijf stationeert één vliegtuig, een Airbus A320 in Amsterdam en lanceert drie nieuwe lijndiensten. Op het programma staan directe vluchten naar Zürich, Alicante en Palma de Mallorca. 


Vueling wordt de eerste buitenlandse luchtvaartmaatschappij met een basis op Schiphol. Voor Vueling wordt Amsterdam de tweede buitenlandse basis. In november kondigde het bedrijf al aan een vliegtuig in Toulouse te stationeren. Het aankondigen van een lijndienst van Toulouse naar Amsterdam, was volgens Cruz te voorbarig. Vueling is wel van plan om in de nabije toekomst meer vliegtuigen op Schiphol te stationeren en het aantal bestemmingen uit te breiden.

De A320’s van het bedrijf worden gemiddeld voor veertig procent gevuld door passagiers die voor het werk vliegen. Vueling zegt lage tarieven te bieden tegen een service die past bij netwerkmaatschappijen. Ook biedt de onderneming in tegenstelling tot typische budgetmaatschappijen overstapmogelijkheden aan.

De dochter van het Spaanse Iberia verwacht door de uitbreiding in Amsterdam ongeveer 150 Nederlandse werknemers nodig te hebben, voornamelijk vliegend personeel. In 2011 groeit de vloot van Vueling naar 42 Airbus A320’s. Van de zes nieuwe vliegtuigen die volgend jaar worden geleverd, krijgt één toestel Schiphol als uitvalsbasis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten