14 december 2010

Ryanair schrapt opnieuw routes vanaf Weeze

Ryanair zet opnieuw het mes in het aantal vluchten van en naar luchthavens in Duitsland vanwege de aanstaande invoering van een ticketbelasting bij de Oosterburen. De low cost carrier dertien bestemmingen vanaf Airport Weeze. Dat betekent voor komende zomer een afname van 21 procent van het aantal Ryanair-vluchten vanaf deze luchthaven.

Het gaat om 84 wekelijkse vluchten per week die Airport Weeze in de zomer van 2011 misloopt. Op jaarbasis kost dat het Duitse vliegveld 700.000 passagiers. Ook staan volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij zevenhonderd banen op het spel.

De bestemmingen die Ryanair vanaf Weeze schrapt zijn Berlijn, Birmingham, Bydgoszcz, Gdansk, Gothenburg, Kaunas, Krakow, Kerry, Oslo, Santander, Valladolid, Wroclaw en Zaragoza.

Ook op de luchthavens Frankfurt Hahn, Bremen en Berlijn Schoenefeld zet Ryanair verder het mes in het routenetwerk.

Bremen verliest acht routes, terwijl Berlijn het met vier Ryanair-bestemmingen minder moet doen. Al eerder werd bekend dat Frankfurt Hahn, de grootste Duitse Ryanair-basis, negen bestemmingen en 150 wekelijkse vluchten verliest. 

In heel Duitsland schrapt Ryanair komend jaar 34 routes en 414 wekelijkse vluchten. Op jaarbasis betekent dat een verlies van drie miljoen passagiers, zo meldt de prijsvechter. 

De Duitse vliegbelasting bedraagt op vluchten binnen Europa acht euro per vertrekkende passagier. De vrijgekomen capaciteit gaat Ryanair inzetten vanaf luchthavens in landen zonder belasting op vliegtickets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten