16 december 2010

Eindhoven mag aantal vluchten uitbreiden

Eindhoven Airport mag in de komende jaren verder uitbreiden. Het aantal vliegbewegingen mag in de komende jaren omhoog, uiteindelijk met 25.000 per jaar. Om dat mogelijk te maken moet de luchthaven wel een stevig pakket aan maatregelen nemen voor de beperking van hinder en de verduurzaming van de luchthaven.
Click here to find out more!
De bedoeling is dat de groei in twee stappen gaat. Tot 2015 mag de luchthaven tienduizend extra vliegbewegingen per jaar toestaan. Als dat goed gaat, komen er nog eens 15.000 vliegbewegingen bij. Momenteel worden er op de luchthaven ongeveer 20.000 vliegbewegingen per jaar uitgevoerd.

Met de extra vliegbewegingen in Eindhoven hoopt men om Schiphol te ontlasten. Verder zorgt het voor extra economische ontwikkeling voor de regio Eindhoven, een van de doelstellingen van het huidige kabinet. Alders doet op dit moment nog onderzoek naar mogelijkheden van groei op de luchthaven Lelystad.
Nu het aantal vliegbewegingen mag worden uitgebreid, rijst de vraag of dat voldoende is voor een Ryanair- of Wizzair-basis. Laten we hopen dat de Duitse vliegtaks het laatste zetje in de goede richting geeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten