5 mei 2010

Toch betalen voor wc bij Ryanair


Prijsvechter Ryanair is van plan om na de zomer van dit jaar een betaling in te voeren voor het toiletgebruik op de vluchten.


Eerder al brachten de media berichten over dit voornemen van de Ierse low cost carrier en nu heeft de maatschappij bevestigd inderdaad van plan te zijn een euro te innen per toiletbezoek. In samenwerking met Boeing werkt de vliegmaatschappij aan de ontwikkeling van een toiletruimte met een speciaal betaalkastje.

Overigens ontkent de luchtvaartmaatschappij dat de maatregel wordt ingevoerd om extra geld binnen te halen, maar zou deze worden ingevoerd om ‘het gedrag van passagiers te beïnvloeden’. De maatregel wordt op z’n vroegst na de zomer ingevoerd. Uit een enquête van Tripadvisor bleek vorig jaar nog dat acht op de tien passagiers weigeren te vliegen met een maatschappij die geld vraagt voor een toiletbezoek.

Ook maakte Ryanair bekend van plan te zijn om het aantal toiletten in de vliegtuigen van drie terug te brengen naar één, maar inmiddels is bekend geworden dat dit onmogelijk zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten