18 mei 2010

Lowcost naar Singapore

De ontwikkelingen in het low-cost long-haul model staan sinds de crisis stil, maar nu is er weer een partij die een dergelijke optie overweegt. Het gaat om Jetstar Singapore, een dochter van het Australische Qantas.

Reizigers kunnen tegen het einde van het jaar met de budgetmaatschappij tussen Europa en Singapore vliegen. Lowcostmaatschappij Jetstar Asia kondigde woensdag 12 mei aan dat het long-haul vluchten vanaf Changi Airport gaat uitvoeren.


De maatschappij gaat voor de vluchten nieuwe 303-zits Airbus 330-200's inzetten, waarvan de eerste in november in Singapore aankomt. Een tweede toestel van dit type landt begin 2011 in Singapore.

Om welke verre bestemmingen het gaat, wil de maatschappij niet precies zeggen, maar routes naar Noord-Azië, Australië en Zuid-Europa - waaronder Italië en Frankrijk - worden overwogen.

"Het is de bedoeling om twee routes te starten tegen de tijd dat het tweede vliegtuig komt", aldus Simon Westaway, woordvoerder voor Jetstar Asia in Singapore en zustermaatschappij Jetstar in Australië.

Jetstar Asia is een dochterbedrijf van het Australische Qantas en vliegt nu alleen met Airbus A320's tussen Singapore en bestemmingen in Zuidoost-Azië. Wel biedt het via Jetstar tickets naar bestemmingen in onder andere Australië aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten