5 mei 2010

Goedkoop naar Dubai

De prijzen van tickets naar Dubai zijn, sinds de vluchten van Emirates tussen Amsterdam en de stad in de Verenigde Arabische Emiraten, goedkoper geworden. Dat neemt niet weg dat je voor een retourtje vaak nog meer dan €500 betaalt. Dat kan goedkoper!

Ook in het Midden-Oosten vliegen tegenwoordig een aantal lowcost-maatschappijen. Een daarvan is Fly Dubai. Deze maatschappij verbindt diverse steden met Dubai, waaronder Istanbul. Naar deze Turkse stad kun je voor een habbekrats vliegen, dus waarom zou je er niet een stop-over maken onderweg naar Dubai?

Voor dit prijsvoorbeeld kijken we naar een retourvlucht in september (zoals voor alle low-cost maatschapijen geldt; op tijd boeken verhoogt de kans op een goedkoop ticket!). Voor een retourvlucht van Keulen naar Istanbul Sabiha Gökcen betaal je dan €93 incl. tax bij Germanwings. Een retourtje Istanbul-Dubai kost je in die tijd €185 incl. tax. Reken beide bedragen bij elkaar op en je betaalt slechts €278. Dat scheelt bijna de helft van je ticketprijs! Voorwaarde is wel dat je qua tijd  flexibel bent, en eventueel een stopover in Istanbul wilt maken.

Op die manier kun je via Istanbul naar een groot aantal bestemmingen in het Midden-Oosten of verder vliegen, waaronder Amman (Jordanië), Damascus en Aleppo (Syrië), Kathmandu (Nepal) of bijvoorbeeld Koeweit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten