12 oktober 2011

Nieuwe transatlantische prijsvechter: Scoot Airlines

De nieuwe budgetmaatschappij van Singapore Airlines (SIA gaat mogelijk in april van start onder de naam Scoot Airlines. Volgens bronnen van het dagblad is SIA van plan om met één Boeing 777-200 te starten, gevolgd door nog drie in de daarop volgende maanden. In 2016 zou de vloot uit veertien vliegtuigen moeten bestaan.

Op het programma staan vluchten naar bestemmingen in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Welke bestemmingen dat zijn is nog onduidelijk.

Alle vliegtuigen zouden worden voorzien van draadloos internet aan boord. Voor het gebruik daarvan moet wel worden betaald. Singapore Airlines heeft dinsdag tegenover internationale media verklaard dat er rond de nieuwe maatschappij nog geen knopen zijn doorgehakt. Het bedrijf wil de genoemde naam en start van de vliegoperatie niet bevestigen.

Eerder dit jaar meldde de Aziatische maatschappij wel dat er gewerkt wordt aan de oprichting van een intercontinental prijsvechter. Ook liet SIA weten dat de dochteronderneming met Boeing 777-200's zal gaan vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten