28 september 2011

easyJet oprichter komt met nieuwe maatschappij


De Britse zakenman Stelios Haji-Ioannou is van plan een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten. Voor het bedrijf in oprichting is al een site in het leven geroepen, waaruit valt op te maken dat Sir Stelios de maatschappij Fastjet wil noemen. 


De website vermeldt vooralsnog alleen 'by Stelios. Coming soon!'. De van oorsprong Griekse Stelios is de oprichter van easyJet.


De entrepreneur ligt al jaren in de clinch met easyJet over de koers van het bedrijf. Hoewel de miljardair niet meer de scepter over easyJet zwaait, kan hij nog steeds veel druk op het management van de Britse prijsvechter zetten. Stelios en zijn familie hebben 38 procent van de aandelen in easyJet in handen.

EasyJet heeft in een reactie laten weten geïnformeerd te zijn over de plannen van Sir Stelios. De prijsvechter zegt te waken over de belangen van de eigen onderneming en die van de aandeelhouders. Daarover zijn volgens easyJet met Stelios bindende afspraken gemaakt. Als blijkt dat Fastjet of een ander bedrijf van Stelios de afspraken schaadt, zal easyJet naar eigen zeggen 'de nodige maatregelen nemen'.

Details over de plannen die Stelios met Fastjet heeft zijn nog niet bekend. Britse media spreken van een ‘concurrent voor easyJet’, maar onduidelijk is wat voor type maatschappij Fastjet wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten