21 juli 2011

AirAsiaJapan in augustus 2012 van start

All Nippon Airways (ANA) en AirAsia richten samen een nieuwe low cost carrier op: AirAsia Japan. De thuisbasis van de nieuwe maatschappij wordt de luchthaven Tokio Narita, waar vandaan gevlogen zal worden naar binnenlandse en internationale bestemmingen. De start van AirAsia Japan staat gepland voor augustus 2012.

ANA krijgt een aandeel van 67 procent in de joint venture. Het van oorsprong Maleisische AirAsia krijgt de overige 33 procent in handen. AirAsia Japan wordt de eerste low cost carrier met de luchthaven Narita als thuisbasis.

Volgens ANA-topman Shinichiro Ito verenigt AirAsia Japan het businessmodel en merknaam van AirAsia met de kennis van de Japanse markt die ANA bezit. Details over de grootte van de vloot en bestemmingen zijn niet bekendgemaakt.

ANA is ook elders in Japan bezig met het oprichten van een prijsvechter. De onderneming heeft een aandeel in de nieuwe vliegmaatschappij Peach (A&F Aviation). Die low cost carrier vliegt met ingang van 2012 vanaf Osaka Kansai naar Japanse en andere Aziatische bestemmingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten