19 november 2010

Vanaf februari met Air Asia X van Parijs naar KL

Het zat al een tijdje in de lucht: de Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia X start in februari volgend jaar haar tweede route naar Europa. Met ingang van 14 februari (Valentijnsdag) zal de prijsvechter vier keer per week een vlucht uitvoeren tussen haar thuisbasis Kuala Lumpur en de luchthaven Parijs Orly. Ze gaan vliegen met een Airbus A340-300 met 327 stoelen.


Parijs is de tweede Europese bestemming na Londen Stansted. Die route wordt vanaf 2009 gevlogen. Een half jaar later maakte de Aziatische maatschappij bekend dat Parijs de tweede bestemming in Europa zou worden, maar per wanneer was toen nog onduidelijk.

In Kuala Lumpur biedt AirAsia X doorverbindingen aan naar verschillende andere Aziatische bestemmingen, waaronder Phuket, Taipei, Bangkok en Bali.

AirAsia X belooft tijdelijke stunttarieven te bieden om de opening van de route naar Parijs te vieren. Wie tussen 22 en 24 november een ticket boekt, kan stuiten op enkele reizen van 99 euro inclusief belasting en toeslagen, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten