26 november 2010

Ryanair groeit maar opent nog geen basis in Eindhoven

Ryanair opent voorlopig geen basis op Eindhoven Airport. Wel breidt de low cost carrier het aantal vluchten komend jaar uit. Ryanair verwelkomde afgelopen week de zesmiljoenste passagier op de luchthaven sinds de eerste vlucht in 2002.


Londen Stansted was acht jaar geleden de eerste bestemming waarop Ryanair vanaf Eindhoven vloog. De entree op de Nederlandse markt bleek een succes en in de loop der jaren is aantal bestemmingen gegroeid tot twintig. De Ryanair-routes van en naar Eindhoven scoren bovengemiddeld, maar tot de opening van een basis is het tot op heden niet gekomen.

Nog steeds staan vooral de beperkte openingstijden in het weekend de vestiging van een Ryanair-basis op de Brabantse luchthaven in de weg, geeft Schmidt aan. “Beide partijen moeten nog zaken op orde krijgen voordat het zover kan zijn”, aldus Schmidt. Ze kan geen duidelijkheid geven over hoe lang dat gaat duren. Ook moeten de effecten van aanstaande invoering van de Duitse vliegticketbelasting nog blijken.

Fons Latour, hoofd commerciĆ«le zaken op Eindhoven Airport, laat weten dat een vestiging van een Ryanair-basis in ieder geval niet in 2011 zal plaatsvinden. "Daar is nog te weinig capaciteit voor. Er bestaat ruimte voor slechts een handvol extra vluchten per dag, en dat is te weinig voor een Ryanair-basis”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten