5 november 2009

Swoodoo krijgt Nederlandse variant

De vergelijkingssite Swoodoo.com, die ik persoonlijk al vaak gebruikte in verband met de handige 'powersearch', krijgt een Nederlandstalige variant. De eigenaar van de site, de Duitser Christian Saller, legt uit waarom zijn site zoveel bezoekers (1,5 miljoen per maand) trekt.

“De Powersearch trekt een opdracht veel breder dan andere websites doen”, vervolgt Saller. “Met de Powersearch kan per land, regio of stad gezocht worden wanneer een ticket het goedkoopst is. Reizigers die geen vaste datum voor ogen hebben om een reis te maken kunnen op die manier veel kosten besparen en met een paar muisklikken is de goedkoopste vlucht op een bepaalde route of dag gevonden. Bovendien betalen gebruikers niets extra’s. ”

Op de website kun je bijvoorbeeld gemakkelijk bekijken hoeveel een ticket vanuit een stad in West-Duitsland naar een willekeurige bestemming kost. Het systeem kijkt vervolgens waar vandaan je het voordeligst kunt vertrekken. Zoeken vanuit Amsterdam kon overigens ook al, het is dus de vraag wat de Nederlandse variant voor extra's mee krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten