19 oktober 2009

1,6 miljoen gratis tickets na 'leugens op BBC'


De lowcost-vliegtuigmaatschappij Ryanair geeft 1,6 miljoen tickets gratis weg. De vrijgevigheid van ceo Michael O'Leary volgt 'na leugens op de Britse omroep BBC'.
De actie is een reactie op de documentaire 'Why hate Ryanair?' die de BBC afgelopen maandag uitzond. Volgens de vliegmaatschappij werden er elf leugens verteld in dat programma.


'Per leugen geef ik 100.000 tickets weg', had Ryanair-ceo Michael O'Leary nog vóór de uitzending van het programma gezegd. O'Leary telde naar eigen zeggen elf leugens in de documentaire. 'Dat zijn 1,1 miljoen gratis tickets. Ik doe er nog een half miljoen gratis vliegtuigzitjes bovenop', zei hij.


De gratis zitjes zijn inclusief alle belastingen en servicekosten en gelden voor alle bestemmingen waarop Ryanair vliegt in november en december. Wie ook zo'n gratis stoel wil, moet wel vertrekken vanaf een vliegveld in Groot-Brittannië.


Volgens de documentaire heeft de vliegmaatschappij geen respect voor de piloten en stewardessen, voelen mensen zich bedrogen door Ryanair én zou baas Michael O'Leary een pestkop zijn. 'En dat is ook een leugen', reageerde de ceo. De luchtvaartmaatschappij Ryanair bevestigt in een communiqué: 'O'Leary is een zachte, lieve, attente, gevoelige man, geliefd door zijn voltallige personeel (6.500 mensen) en zijn miljoenen passagiers.'Ryanair ligt wel vaker onder vuur.


Eerder deze maand sloot de maatschappij zijn laatste check-in-desk, het bedrijf laat ook zijn passagiers betalen om hun vliegtickets af te printen op de luchthaven. Er was ook al sprake van 'toiletgeld'. Nog een ander omstreden ideetje van O'Leary was een vliegtuig met alleen maar staanplaatsen.


>> Bekijk de aflevering hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten