23 september 2009

Eindhoven Airport groeit toch in 2009

Meer informatie fietsregeling SchipholEindhoven Airport verwacht dit jaar in tegenstelling tot eerdere voorspellingen toch een passagiersgroei te realiseren. Dat meldde de regionale luchthaven woensdag (23 september). Eindhoven Airport mikt op een groei van tussen de twee en vier procent ten opzichte van 2008, toen 1,6 miljoen reizigers werden geteld.



Click here to find out more!
Volgens Eindhoven Airport heeft het afschaffen van de ticketbelasting per 1 juli van dit jaar ervoor gezorgd dat luchtvaartmaatschappijen het aantal vluchten op Eindhoven weer uitbreiden.

In het derde kwartaal verwerkte Eindhoven Airport 534.000 passagiers, een toename van negen procent ten opzichte van een jaar eerder. In de eerste negen maanden werden 1.268.000 reizigers verwerkt, ongeveer evenveel als vorig jaar in dezelfde periode.

Luchthavendirecteur Joost Meijs is tevreden over de cijfers. “Het kunnen groeien in 2009, in een lastig economisch klimaat en met een halfjaar vliegbelasting, zegt iets over het vliegpotentieel van deze regio en de ontwikkelmogelijkheden van Eindhoven Airport.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten