10 oktober 2012

'Onzeker of Eindhoven Ryanair basis wordt'

Het is maar de vraag of Ryanair een basis opent op Eindhoven Airport zodra de luchthaven zijn nieuwe vergunning binnen heeft. Eerder dit jaar zei Ryanair-directeur Michael Cawley nog dat de Ierse prijsvechter in 2013 waarschijnlijk vliegtuigen in Eindhoven gaat stationeren. "Ik ben nu voorzichtiger", zegt Cawley.


"We zien dat Eindhoven stappen vooruit maakt, maar ik verwacht dat we daar ook in de toekomst met allerlei restricties te maken hebben. En ik denk dat we in Eindhoven nog maar een kleine en langzame groei kunnen realiseren. Het is daarom nu te vroeg om ervan uit te gaan dat die basis er zeker komt", aldus Cawley.

Concurrent Transavia heeft meermaals aangegeven drie toestellen en personeel op Eindhoven Airport te willen stationeren, zodra de nieuwe vergunning in 2013 een feit is. Die nieuwe vergunning is nodig voor een verruiming van de openingstijden en een grotere geluidscapaciteit op de regionale luchthaven.

Ryanair opent in december overigens wel haar eerste basis op Nederlands grondgebied. Niet in Eindhoven, maar op Maastricht Aachen Airport, waar nauwelijks restricties zijn. In eerste instantie wordt op de Limburgse luchthaven één toestel gestationeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten