18 juli 2012

Aer Lingus blijft zich verzetten tegen Ryanair

Het bestuur van Aer Lingus blijft zich verzetten tegen de overnamepogingen door Ryanair. De Ierse maatschappij voorziet problemen met de Europese mededingingsautoriteiten, omdat het eveneens Ierse Ryanair bij een overname op veel routes een monopoliepositie zou krijgen.

Een eerdere overnamepoging van Ryanair, in 2006, strandde om dezelfde reden. Onlangs bracht de prijsvechter echter opnieuw een bod uit van 1,30 euro per aandeel Aer Lingus, waarmee het zijn belang in de nationale Ierse maatschappij wil uitbreiden tot minstens vijftig procent.

Het bestuur van Aer Lingus liet zijn aandeelhouders woensdag weten dat juridische experts opnieuw een blokkade voor een overname door Ryanair voorzien. "Dit is daarom geen geloofwaardig bod dat kan worden uitgevoerd", aldus de bestuurders.

Aer Lingus, dat nog voor 25 procent in handen is van de Ierse staat, vindt bovendien dat het bod van Ryanair te laag is. Het bod van Ryanair geldt tot 13 september. Ryanair bezit momenteel dertig procent van de aandelen Aer Lingus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten