29 juni 2012

Ryanair-passagier moet naar Biarritz maar landt in Malmö

Een 19-jarige Brit is deze week met Ryanair naar de verkeerde bestemming gevlogen. Toby Donachie, een professioneel surfer, wilde voor een trainingskamp van Londen Stansted naar Biarritz in Frankrijk vliegen. Door onoplettendheid van grondpersoneel en Donachie zelf, kwam de surfer op een vlucht naar het Zweedse Malmö terecht.

De Ryanair-passagier ontdekte kort voor vertrek een gatewijziging en spoedde zich op Londen Stansted naar het vliegtuig dat hem naar Biarritz zou brengen. Hij kwam het vliegtuig als laatste binnen en als snel gingen de deuren van de Boeing 737-800 dicht. Op dat moment was de jonge surfer al wel twee keer gecontroleerd: bij de gate en bij het betreden van het vliegtuig. Bij beide controles werd niet vastgesteld dat Donachie de verkeerde kant op zou gaan.

In het vliegtuig werd het aantal passagiers door het cabinepersoneel geteld, maar dat leverde geen bijzonderheden op. “Waarschijnlijk is bij het tellen een klein kind over het hoofd gezien, waardoor het aantal met mij erbij overeen kwam met de verwachtingen”, verklaarde Donachie tegenover de BBC.

Toen halverwege de vlucht naar Zweden vanuit de cockpit werd meegedeeld dat het vliegtuig zich boven Denemarken bevond, kwam het misverstand aan het licht. Donachie realiseerde zich dat hij niet naar Biarritz vloog en meldde zich bij het cabinepersoneel.

Ryanair heeft zich vervolgens van zijn beste kant laten zien, vindt de onfortuinlijke reiziger. “Ze hebben me erg goed en vriendelijk geholpen. Ik werd teruggevlogen naar Londen, kreeg daar een hotel aangeboden en ben de dag erna alsnog naar Biarritz gereisd.”

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten