18 november 2011

Wizzair vertrekt van Niederrhein

Wizz Air trekt zich begin 2012 terug van Airport Weeze. De luchtvaartmaatschappij verplaatst zijn activiteiten grotendeels naar vliegveld Eindhoven. De Hongaarse maatschappij onderhield vanaf Weeze dit jaar drie lijndiensten op Oost-Europese steden.

De wekelijkse vluchten op het Poolse Katowice en het Roemeense Cluj zijn al eerder gestopt. De lijndienst vanaf Weeze op de Hongaarse hoofdstad Boedapest wordt per 9 januari gestaakt.

Airport Weeze heeft veel last van de luchthavenbelasting die dit jaar in Duitsland is ingevoerd. De luchthaven verwacht daardoor dit jaar een haf miljoen passagiers minder in vergelijking met 2010 (2,9 miljoen passagiers). Voor de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is de vliegtax aanleiding geweest om het aantal bestemmingen vanaf Weeze terug te schroeven van 44 naar 31 bestemmingen.

De prijsvechters Ryanair en Wizz Air hebben dit jaar al dertien nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het aanbod van Eindhoven Airport. Die luchthaven profiteert evenals Airport Maastricht stevig van het feit dat veel Nederlanders de Duitse regionale vliegvelden tegenwoordig links laten liggen vanwege de vliegtax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten