12 mei 2011

Ryanair dreigt vluchten van en naar Spanje te verminderen

Ryanair dreigt het mes te zetten in de dienstregeling en banen te schrappen in Spanje wanneer de Spaanse autoriteiten 65 openstaande boetes ter waarde van in totaal 1,23 miljoen euro niet kwijtschelden. Ryanair-topman Michael O'Leary noemde de boetes in een brief aan de Spaanse minister van Industrie "oneerlijk en ongerechtigd".

De Ierse low cost maatschappij kreeg de boetes voor het niet accepteren van identiteitskaarten en rijbewijzen als identiteitsbewijs, het niet toekennen van verplichte kortingen voor passagiers woonachtig op de Canarische Eilanden of de Balearen en onenigheid over bagage.

Ryanair vindt de boetes “buiten alle proportie”. Volgens O’Leary is alleen Ryanair het doelwit van het strenge Spaanse beleid en hebben andere maatschappijen niet zo’n hoge boetes gekregen. Ook zouden de verantwoordelijke overheidsinstanties geen moeite hebben gedaan om de feiten te checken of te luisteren naar de argumenten van Ryanair.

Wanneer de boetes niet worden kwijtgescholden zegt Ryanair van start te gaan met het verminderen van het aantal vluchten, routes en banen in Spanje. Jaarlijks vervoert de maatschappij naar eigen zeggen zo’n dertig miljoen passagiers van en naar Spanje. Spaanse consumentenorganisaties beschuldigen Ryanair van chantage. Ze dreigen met juridische stappen als de boetes worden ingetrokken.

Ryanair vliegt vanaf een groot aantal (grens)luchthavens naar een even groot aantal bestemmingen in Spanje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten