20 april 2011

Binnenkort stoel reserveren bij Ryanair?

Trendsetter Ryanair is voor de verandering ook eens een trendvolger. In navolging van veel andere maatschappijen voert de prijsvechter de mogelijkheid in om bepaalde stoelen met extra comfort vooraf te reserveren. 

Het gaat vooralsnog om een experiment op twee routes die vanaf Dublin Airport worden uitgevoerd.
Het bedrijf heeft voor de proef de zakelijke route Dublin - Londen Gatwick en de toeristische lijndienst Dublin - Malaga uitgekozen. De optie voor het kiezen van een stoel geldt voor vluchten vanaf 16 mei.

Op de twee geselecteerde routes kunnen de voorste twee stoelrijen en de rijen bij de nooduitgang boven de vleugel worden geboekt. Ryanair rekent daarvoor een toeslag van tien euro per enkele reis. Dat is inclusief Priority Boarding, waarmee passagiers voorrang hebben bij het instappen. Priority Boarding kost bij Ryanair op alle andere vluchten vier euro per enkele reis.

De stoelen voorin het vliegtuig bieden passagiers de mogelijkheid om snel uit te stappen, de stoelen in rij 16 en 17 bij de noodgang hebben extra beenruimte. Als het experiment Ryanair tevreden stemt, maakt de luchtvaartmaatschappij de stoelreservering ook op andere vluchten mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten