3 maart 2011

'Goedkoop vliegen voorbij'

Het gouden tijdperk van de budgetreizen is snel voorbij. Zegt Tim Jeans, voormalig commercieel directeur van Ryanair. Door de toenemende brandstofprijzen en milieutoeslagen zullen de prijzen flink stijgen.
Door de onrust in de Arabische wereld zal deze tendens wellicht nog versneld worden: de olieprijzen staan hierdoor onder druk, wat een vervroegd effect zal hebben op de ticketprijzen. De hierdoor afnemende passagiersaantal hebben als gevolg dat de prijzen wederom omhoog moeten en zo is de vicieuze cirkel rond.
Groot Brittanniƫ
In Groot BrittanniĆ« zijn de toeslagen vorig jaar al gestegen. Daar moeten passagiers Air Passenger Duty betalen als ze vliegen vanaf een Britse luchthaven. Nu denken ook andere luchtvaartmaatschappijen in Europa aan het verhogen van hun toeslagen.
Onrust in het Midden Oosten en Afrika
Door de recente onrusten in het Midden Oosten en Afrika wordt verwacht dat de kosten die luchtvaartmaatschappijen extra moeten maken, doorberekend zullen worden aan de passagiers. De verwachting is dat door de hoge olieprijzen de winst van luchtvaartmaatschappijen in 2011 de helft zal zijn van die in 2010. Willie Walsh van de International Airlines Group (IAG) meldt dat de maatschappijen de situatie in de gaten houden en de brandstoftoeslagen waar nodig zullen aanpassen. Een andere maatregel die genomen kan worden is het terugbrengen van de hoeveelheid vluchten en het afschaffen van bepaalde bestemmingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten