3 februari 2011

'Wings of Maastricht naar Schiphol, Londen en München'

Vanaf de zomer wil een nieuwe maatschappij op werkdagen drie keer per dag gaan vliegen van Maastricht naar Schiphol, en tweemaal daags naar München en Londen. Met een enkele reis vanaf dertig euro is de passagier van nieuwkomer Wings of Maastricht dan in 40 minuten op Schiphol. Met de trein duurt dat 2,5 uur.


Een woordvoerder van MAA zei woensdag (2 februari) dat gesprekken met investeerders voorspoedig verlopen en begin maart rond moeten zijn. Voor het eerste jaar is 4,5 miljoen euro nodig.

Door vliegtuigen te leasen en de startkosten laag te houden verwacht Wings of Maastricht jaarlijks 150.000 passagiers goedkoop te kunnen vervoeren. Het eerste jaar verwacht de maatschappij op basis van een haalbaarheidsonderzoek iets minder dan 100.000 passagier. Vanaf het derde jaar denkt het bedrijf aan een bezetting van 130.000 stoelen.

Als de plannen van Wings of Maastricht gerealiseerd worden, keert de binnenlandse lijndienst tussen Amsterdam en Maastricht na een afwezigheid van bijna drie jaar weer terug. KLM cityhopper onderhield tot oktober 2008 een dagelijkse lijndienst tussen Schiphol en MAA.

Volgens dagblad De Limburger wil Wings of Maastricht op de binnenlandse route een vliegtuig inzetten met plaats voor 32 passagiers. De vluchten naar München en Londen moeten worden uitgevoerd met een toestel waarin vijftig reizigers passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten