26 oktober 2010

'Ryanair schrapt vluchten vanaf Weeze en Bremen'

Een reductie van het aantal Ryanair-vluchten vanaf Duitse luchthavens lijkt aanstaande. Vanwege de invoering van de vliegbelasting per 1 januari door de Duitse regering zou de Ierse maatschappij 'substantiële bezuinigingen' willen doorvoeren, meldde Bild afgelopen weekend. 


Ryanair heeft verspreid over de luchthavens Frankfurt-Hahn, Weeze en Bremen 22 vliegtuigen in Duitsland gestationeerd. De helft daarvan staat op Hahn. Vooral op Hahn en Weeze neemt Ryanair een aanzienlijk deel van het passagiersvervoer voor rekening.

Later deze week geeft de Ierse luchtvaartmaatschappij tijdens een persconferentie in Frankfurt zijn reactie op de invoering van de vliegtax in Duitsland. De nadruk zal dan liggen op de gevolgen voor de vluchten vanaf Frankfurt-Hahn. Wat betreft heel Duitsland zouden zeventig routes ter discussie staan.

Eerder deze maand zei Ryanair-topman Michael O’Leary dat de maatschappij vanwege de vliegtax voorlopig afziet van uitbreiding in Duitsland. In totaal is Ryanair actief op acht Duitse luchthavens. Naast de drie bases Hahn, Weeze en Bremen zijn dat Berlijn Schoenefeld, Hamburg Lübeck, Altenburg, Karlsruhe-Baden en Memmingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten