1 december 2009

'Nieuwe lowcost airline van Europa naar Amerika'

Nu de plannen van Ryanair om een transatlantische dochter op te zetten in de ijskast staan te verkleumen, komt er vanuit hetzelfde Ierse achterland goed nieuws: Volgens The Irish Examiner worden er voorbereidingen getroffen om een transatlantische low-cost maatschappij op te zetten.Volgens de krant gaat de maatschappij ‘AerFair’ heten en wordt gezocht naar een startkapitaal van tweehonderd miljoen dollar. De ticketprijzen zouden dertig tot vijftig procent lager liggen dan de huidige transatlantische tarieven.


De mogelijke routes zijn Dublin-Boston, Londen-San Francisco, Frankfurt-New York en Parijs-Chicago. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van secundaire luchthavens, zoals MacArthur Airport op Long Island.

De Ierse investeringsmaatschappij Bloxham is op zoek naar kapitaal om de nieuwe carrier op te zetten. Daarvoor zou onder meer Ryanair-topman Michael O’Leary zijn benaderd. Die heeft eerder laten weten wel wat te zien in een transatlantische low cost carrier, maar gaf eerder al aan dat het tijdens de crisis nog geen optie is. Boeing is gevraagd om een offerte voor de levering van de benodigde vliegtuigen.

Het doel zou zijn om binnen vijf jaar een marktaandeel van vier procent te realiseren in het vliegverkeer tussen Europa en de VS. Jaarlijks zou de maatschappij 1,2 miljoen passagiers willen vervoeren. Door aan boord gokspellen aan te bieden en de wi-fi-based verkoop van artikelen moeten de nodige extra inkomsten worden gegenereerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten